"По време на вчерашния мач между ЦСКА и Левски имаше около 1 000 полицаи и тази бройка е напълно достатъчна, за да гарантираме сигурността на стадиона." Това е мнението на началника на жандармерийското управление в София комисар Борис Танев след вчерашната футболна среща между ЦСКА и Левски, когато самоделна бомбичка рани полицай.

Две министерства, депутати и БФС изготвят мерки срещу футболното хулиганство

Две министерства, депутати и БФС изготвят мерки срещу футболното хулиганство

Искат засилване на контрола на достъп, персонализация на хората на футболни събития и засилване на личната отговорност

Комисар Танев коментира, че задачите, които изпълнява жандармерията са свързани с охраната на обекти с критична инфраструктура, участия на спортни мероприятия, участия в охраната на малки и отдалечени населени места.

"За съжаление понякога стават инциденти като този вчера с ранената от самоделна бомбичка полицайка", каза още той.

Разследващите контролни органи ще се заемат с решаването на този случай.

Танев обясни, че ранената полицайка е на работа в МВР от 6 месеца, била е и на други такива мачове и е достатъчно подготвена.

"Ние не делим нашите служители по критерии и пол", заяви той и сподели, че другият ранен полицай е добре.

На въпрос проверяват ли се хората преди влизането им на стадиона, комисар Танев категорично заяви, че са извършени нужните проверки от полицията.

Зрението на пострадалата полицайка е спасено
Обновена

Зрението на пострадалата полицайка е спасено

Полицайката е в стабилно състояние

Младши инспектор Анелия Христова сподели за news.bg, че работата на органите на реда не се дели на мъжка и женска и допълни, че отговорността за ранената полицайка на вчерашния мач между ЦСКА и Левски трябва да се търси на човека, който е бил допуснат да внесе самоделната бомбичката на стадиона.

"Охранявала съм реда на четири мача между двата отбора досега и не ме е страх, защото затова сме обучени", обясни младши инспектор Христова. Тя изрази съжаление, че на стадиона "Васил Левски" идват хора, на които им доставя удоволствие да правят безредици, а не да се наслаждават на футболната продукция.

Полицейският синдикат иска "зона за сигурност"

Полицейският синдикат иска "зона за сигурност"

Полицаите ни да се защитават с всички средства на закона

На въпрос какви мерки ще се вземат оттук нататък, за да се предотврати футболното хулиганство по българските терени, тя категорично заяви, че ръководните органи на МВР ще вземат решение по този въпрос.