Не отговарят на истината твърденията на Бойко Борисов и представители на ГЕРБ, че активисти на партията били принуждавани насила да подписват декларации преди изборите. Това заяви на пресконференция министърът на вътрешните работи Бойко Рашков.

"Действали сме само и изключително със законни средства и способи, за да елиминираме купения вот. Видяхме недостойни спекулации, че служители на МВР са задължавали хора да подписват някакви декларации, от страна на един бивш властимащ. Не сме задължавали когото и да било да подписва каквато и да е декларация", категоричен бе Рашков.

Борисов: ГЕРБ започва дела, за да помага на тероризираните от режима на Радев и Рашков

Борисов: ГЕРБ започва дела, за да помага на тероризираните от режима на Радев и Рашков

ГЕРБ няма да гласува актуализация на бюджета...

МВР шефът уточни, че не става думи за декларации, а за издаване на протоколи за предупреждение, което е право и задължение на МВР, когато за дадено лице има постъпил сигнал, че има възможност да извърши престъпление, в случая търговия с вот. "Когато получим такива данни, сме длъжни да предупредим този, когото очакваме, че ще наруши закона."

"Очаквам този (визира Борисов - бел. ред.) да бъде така добър да предостави на вас медиите, не на нас, тези декларации. Този човек е бил в ръководството на МВР и знае много добре за какво става въпрос, но говори небивалици", заяви Рашков.

Вътрешният министър окачестви изборите на 11 юли като най-честните досега, и като аргумент за това даде броят на образуваните досъдебни производства - 104 в сравнение с под 10 на предните избори.

Бойко Рашков съжалявал, че не се справил с Борисов през 90-те

Бойко Рашков съжалявал, че не се справил с Борисов през 90-те

Намекна, че е възможно бивши министри да бъдат задържани