Разбиха две лаборатории за наркотици в Стара Загора, съобщават от полицията.

Двама мъже на 24 и 33 години са задържани и им е повдигнато обвинение.

На 9 октомври е била проведена специализирана полицейска операция за противодействие на производството и разпространението на наркотични вещества, при която е задържан 24-годишен местен жител.

При обиск в жилището му в Стара Загора полицаите открили различни химически вещества и съдове с полепнали остатъчни количества от тях, за които има данни, че са използвани за производство на синтетични наркотици в домашни условия. Били иззети и найлонови торбички с близо 13 г метамфетамин, 4 хартиени опаковки със същата дрога, както и торбичка с около 4 г канабис.

Снимка 447527

Източник: МВР

Два дни по-късно е претърсен и апартамент, обитаван от 33-годишен мъж. Униформените открили голям брой стъклени и пластмасови бутилки, съдържащи прекурсори за производство на наркотици, и различни съдове с полепнали по тях остатъчни количества от химични вещества. Били иззети 140 таблетки от различни медикаменти, 5 топчета канабис и кутийка с метамфетамин. Иззетите вещества са предадени за експертиза.

На двамата мъже са наложени мерки за неотклонение "задържане под стража" за 72 часа. Работата по образуваните досъдебни производства продължава.

Снимка 447528

Източник: МВР