архив news.bg
При акция на бургаските антимафиоти е разбита групата, наследила от Митьо Очите ръководенето на наркопазара в региона.

От МВР Бургас съобщиха, че е задържан ръководителят на групата  25-годишният Н.А. от Бургас - дългогодишен личен бодигард и шофьор на Димитър Желязков "Очите" и негова близка връзка.

Арестувани са още И.П., също на 25 г от Бургас - оперативен ръководител на групата, осигуряващ зареждането с хероин; И.К. (37) от Бургас - ръководил група за разпространение на наркотици до началото на 2009 г.; Г.Я. (35) - зареждащ наркодилърите, вече осъждан по делото срещу групата на Димитър Желязков и изтърпял наложеното му наказание.

Задържаи са и Х.Б. (21) - също осъждан; В.М. (25) от Бургас, осъждан за престъпление от общ характер, отговарял за разпределяне дрогата на дози; Д.Х. (26) от Бургас - заедно с Г.Я. и Х.Б. осъществявал зареждането на крайните дилъри.

От жилищата им и в ползваните от тях автомобили са открити и иззети допълнителни доказателства за престъпната им дейност.

Непосредствено след неутрализирането на организираната престъпна група на Митьо Очите е сформирана нова престъпна структура, на база част от бившата "Несебърско Поморийска" група, която поема контрола на нелегалното разпространение на наркотични вещества в Бургаска област.

Паралелно с контрола върху наркоразпространението, членовете й извършват и други престъпления - предимно наказателни акции за поддържане на монопола върху нелегалния наркопазар.

В продължение на 11 месеца антимафиоти и разследващи полицаи от МВР Бургас, под ръководството на Бургаска окръжна прокуратура осъществяват наблюдение на членовете на групата и документират престъпната им дейност.