Неутрализирана е организирана престъпна група за разпространение на наркотични вещества. Операцията е реализирана от служители на ГДБОП и колегите им от Враца, със съдействието на Дирекция "Жандармерия" към ГДНП. Действията са ръководени от Специализираната прокуратура.

Специализираната прокуратура повдигна обвинения на петима участници в седемчленна организирана престъпна група за разпространение на наркотици във Враца и областта.

Други двама техни съучастници се укриват и са обявени за общодържавно издирване. Престъпната група е неутрализирана на 3 октомври във Враца при проведена специализирана операция.

Според събраните до момента данни групата е действала от началото на 2016 г., като е разпространявала различни видове наркотици, предимно амфетамини и марихуана. В рамките на операцията се извършени множество претърсвания, при които са иззети наркотични вещества.

Ръководителят на групата- Н.Т., е вече осъждан за грабеж и средна телесна повреда. По здравословни причини, с постановление на разследващия прокурор, му е наложена мярка за неотклонение "парична гаранция" от 5000 лева. Парични гаранции в различен размер са наложени и на други трима от групата заради оказано съдействие на разследващите и направени от тях самопризнания.

В Специализирания наказателен съд е внесено искане за налагане на мярка "задържане под стража" на петия от задържаните участници - П.П. Предстои обвинения да бъдат повдигнати на останалите двама от групата, които до момента се укриват.