Разкриха високотехнологична инсталация за производство на канабис в Драгоман.

Криминалистите работили по случая в продължение на месец. Те наблюдавали имот и прилежаща към него двуетажна къща в града, в които предполагали, че се извършва незаконна дейност.

Чрез термовизионно наблюдение те проучили външните подобрения на фасадата на къщата и топлообмена на различните помещения и установили, че приземният и вторият етаж се използват за дейност, която изисква висока постоянна температура.

На 11 ноември при специализирана полицейска акция служителите на реда нахлули в къщата. Вътре били 28-годишната собственичка на имота и 45-годишен криминално проявен мъж от Сливница. На адреса граничните полицаи открили изградена високотехнологична инсталация за производство на канабис.

Откриха високотехнологична оранжерия за марихуана в Костинброд

Откриха високотехнологична оранжерия за марихуана в Костинброд

Иззети са близо 5 кг канабис и 166 саксии с корени от растения

Били иззети общо 589 растения в саксии и 3300 грама суха тревиста маса. С наркотест се установило, че става въпрос за канабис. На мястото имало и измервателна електронна везна, две машини за вакуумиране на найлонови пликове, мелница за ситно рязване и филтриране на суха тревиста маса, голямо количество химически компоненти, свързани с производството на забраненото наркотично вещество, и документи за набавянето на суровините за отглеждане на канабис.

В прилежащия към къщата гараж криминалистите намерили мощен електрически генератор, използван за захранване на паралелна електрическа инсталация, която поддържала изграденото съоръжение за отопление и вентилация на наркооранжерията.

Собственичката на имота и мъжът са задържани.

Образувано е досъдебно производство. Работата по случая продължава.

Разбиха наркооранжерии с близо 30 кг канабис

Разбиха наркооранжерии с близо 30 кг канабис

Задържани са двама криминално проявени мъже от Шумен