Софийски градски съд разпита Габриел Боцев - Жабата по делото за стрелбата срещу Мартин Първанов - Лудия, подсъдим за която е Валентин Янев - Вальо Бореца.

Жабата беше доведен с полицейски конвой, тъй като в момента изтърпява присъда и е осъден по няколко дела. Боцев каза, че познава Мартин Първанов, с когото обаче не били близки приятели.

Двамата се скарали за жена, но Жабата не си спомни да е заплашвал Лудия. Знаел за стрелбата срещу него и дори бил викан за разпит по случая.

Габриел Боцев беше лаконичен в показанията си, твърдеше, че не си спомня определени факти и разпитът му приключи бързо.

Съдът изслуша съдебно-медицинска експертиза, поискана от защитата на Янев заради иска за промяна на мярката му за неотклонение. Оказа се обаче, че експертизата е била извършена от лекари преди Бореца да бъде опериран от доброкачествен тумор.

Експертите посочиха, че не е необходимо той да спазва определен режим и трябва единствено да сменя хирургичната превръзка в областта на гърдите.

В съдебната зала стана ясно, че прокуратурата е осигурила присъствието на анонимен свидетел, който дава показания пред съда. По процедура след това страните по делото ще се запознаят с показанията му в писмен вид, след което ще имат възможност да задават допълнителни писмени въпроси. Заседанието ще се проточи заради тромавата процедура, която цели да запази анонимността на свидетеля.

Припомняме, Бореца е подсъдим по делото за атентат срещу Мартин Първанов - Лудия от 2007 г, който бе прострелян пред Mall of Sofia на столичния булевард "Стамболийски". Тогава Лудия получи четири куршума в тялото, но бе спасен в „Пирогов".
В същото време Бореца в момента е обвинен за убийството на двама от групата за отвличания на „Наглите" - Иван Пайнавелов-Сапата и Юлиян Лефтеров-Кунгфуто, чиито трупове бяха изровени от землището край софийското село Железница.