Президентът на Българския футболен съюз Борислав Михайлов е на разпит в Комисията за противодействие на корупцията. Това съобщи БНР.

Разпитът е по нареждане на и.ф. главен прокурор Борислав Сарафов. По-рано днес държавното обвинени се самосезира във връзка с множество медийни публикации, в които се разкриват нарушения и престъпления на ръководството и на президента на БФС, свързани за разходване на публичен ресурс и "черно тото".

Предстои да бъдат изяснени факти и обстоятелства, свързани с дейността на футболната федерация в последните години. В хода на проверката прокуратурата ще изиска информация от различни държавни институции - Министерство на младежта и спорта, НАП и др.

Припомняме, че на 16 ноември се проведе протест пред националния стадион "Васил Левски". Футболните фенове настояваха за оставката на ръководството на БФС. Напрежението обаче ескалира и се стигна до сблъсъци между протестиращи и полицията. 33 запалянковци бяха задържани.

ПП/ДБ, както и ГЕРБ определиха Борислав Михайлов като главен отгворник за случилото се и го призоваха да подаде оставка.

Прокуратурата проверява дейността на ръководството на БФС

Прокуратурата проверява дейността на ръководството на БФС

Заради публикации в медиите за допуснати нарушения и престъпления