Втори ден продължава делото срещу Рангел Бизюрев, обвинен в убийството на Димитър Малинов от Цалапица, съобщава БНР.

Предвидената за днес заради разминаване на показанията очна ставка между Бизюрев и Борислав Динков обаче не се състоя.

Прокуратурата твърди, че близнаците Борислав и Валентин Динкови са помагали на Рангел да укрие тялото и да избяга.

Днес Борислав Динков отказа да участва в присъствието на защитата си в очна ставка с Бизюрев, въпреки че вчера се съгласи на това.

Делото срещу тях се гледа от Районния съд, а в Пловдивския окръжен съд те бяха призовани като свидетели.

Обида тласнала Рангел Бизюрев да убие Димитър от Цалапица

Обида тласнала Рангел Бизюрев да убие Димитър от Цалапица

Той призна, че е нанесъл пет удара по тялото на жертвата

Динков обаче трябваше да направи уточнения относно противоречивите си показания - веднъж пред съдия и след това пред полицията, относно нанесения побой над жертвата. Той бе категоричен, че не е виждал подсъдимия да удря убития Димитър в лицето.

Товареха нещо дълго в колата на Борислав, заяви друг свидетел пред магистратите.

Той обясни, че е осъзнал какво всъщност е видял във фаталната вечер едва след като е станало ясно, че Димитър е изчезнал и че не могат да го намерят. Част от разпита му продължи при закрити врата заради изясняване на обострени отношения между участници в събитията и връзката им с непълнолетно момиче от селото.

Вчера Рангел Бизюрев няколко пъти подчерта в съдебната зала, че е търсил Димитър, защото разбрал, че е говорил за него с обидни думи и отрече да е ставало въпрос за момичета, пари или наркотици.

Започна делото срещу Рангел Бизюрев, ще се разпита таен свидетел

Започна делото срещу Рангел Бизюрев, ще се разпита таен свидетел

Петима от роднините на Митко искат общо над 1 милион лева обезщетение

Въъв връзка с хода на процеса прокурорът по делото Бойка Лулчева посочи, че до момента казаното от свидетелите не променя тезата на обвинението. Относно засечените противоречия път отбеляза, че те съществуват от досъдебната фаза на процеса. Има такива, които не са изчистени до момента и ще бъдат анализирани от съдебния състав при постановяване на съдебния акт.

Припомняме, Рангел Бизюрев бе обявен за издирване миналата година във връзка с убийството на Димитър Малинов от Цалапица. Той е сочен за физическият извършител на деянието. През ноември 2023 г. той бе задържан в Дания. Бизюрев бе екстрадиран у нас през март.