Тръгна по същество делото срещу обвинения за убийството на Димитър Малинов от село Цалапица - Рангел Бизюрев, съобщава БНТ.

Процесът ще протече по общия ред с разпит на всички 37 свидетели и 14 вещи лица.

Изненадващо в съдебната зала пръв реши да даде обяснения самият подсъдим.

Бизюрев се придържа към първоначалните си показания, които даде, след като беше екстрадиран в България. Той говореше спокойно и през цялото време остана с белезници на краката.

Обвиняемият поясни, че между него и убития не е имало конфликт нито за момиче, нито за пари, нито за наркотици. В основата на станалото били обидни думи, които разбрал, че Димитър Малинов говорил за него.

Предадоха на съд Рангел Бизюрев за умишлено убийство

Предадоха на съд Рангел Бизюрев за умишлено убийство

Той е подсъдим за смъртта на Димитър Малинов от Цалапица

Бизюрев поискал от единия близнак - Борислав, да му пише да се видят, затова отишли с колата до дома му. Близнакът останал в автомобила, а обвиняемият потърсил сметка на Димитър и му посегнал. Той призна за общо пет удара в тялото му, но отрече да го е удрял в лицето. Бизюрев първо напуснал мястото, но след това се върнал и видял Димитър да лежи на земята без жизнени показатели.

По негови думи укриването не било по негова идея. Борислав помагал с пренасянето на тялото и със заравянето му, а другият брат бил извикан да донесе инструментите, с които са копали.

Близките на Димитър очакват да чуят именно показанията на близнаците, които в хода на досъдебното производство бяха променени.

Адвокат Димитър Марковски заяви, че има доста противоречиви моменти в досъдебното производство по много спорни факти. Той изрази надежда в подробните разпити пред съда това да се изясни.

Започна делото срещу Рангел Бизюрев, ще се разпита таен свидетел

Започна делото срещу Рангел Бизюрев, ще се разпита таен свидетел

Петима от роднините на Митко искат общо над 1 милион лева обезщетение

Майката на Димитър Атанаска Бакалова настоя за истината кой по какъв начин е участвал в убийството.

Запитан защо не са повикали Спешна помощ във фаталната вечер, Бизюрев отговори, че не помни.

Припомняме, Рангел Бизюрев бе обявен за издирване миналата година във връзка с убийството на Димитър Малинов от Цалапица. Той е сочен за физическият извършител на деянието. През ноември 2023 г. той бе задържан в Дания. Бизюрев бе екстрадиран у нас през март.

Оставиха в ареста близнаците, помагали при убийството в Цалапица

Оставиха в ареста близнаците, помагали при убийството в Цалапица

Делото продължава на 10 септември