Днес трябва да станат ясни резултатите от ДНК експертизата за убийството на 7-годишното момиченце в Момчилград. Предстои по случая да бъдат назначени още две експертизи, които да потвърдят кой е извършил престъплението - съдебно-психиатрична експертиза и техническа експертиза - на мобилни телефони и лаптоп на свързани лица.

Разследването за убийството на 7-годишното момиченце в Момчилград тече на бързи обороти. Това е заявил главният прокурор Сотир Цацаров, който вчера пристигна в града, за да разбере как тече разследването по случая, съобщи bTV.

По случая към момента е задържана само майката на детето. Срещу нея е повдигнато и обвинения, но за това, че в нощта на трагедията тя е оставила детето си само вкъщи, без надзор.

Вчера вечер беше извършен и следствен експеримент с участието на майката на убитото дето. Предполага се, че експериментът е включвал възстановка на момента, когато майката е открила дъщеря си мъртва. В блока до късно имаше полицаи.

Само майката на удушеното дете е в ареста

Само майката на удушеното дете е в ареста

Обвинена е не за убийството, а за оставяне на дете без надзор

Майката е отказала да говори пред журналисти.

Ситуацията в града обаче далеч не е спокойна. След като вчера десетки хора се събраха на протест, искайки повече информация по случая, днес местни жители посочват, че страх обзема населението на Момчилград. "Момчилград е малък град, в който хората се познават. Ние всички сме съпричастни с тъгата и болката от случващото се. Болката от първите дни сега е изместена от страха - страха на всички майки, които изпращат децата си в читалището, училището, парка, тенис клуба... Този страх започва да ескалира", обясни местна жителка.

Според направените до сега медицински заключения детето е било удушено и след това главата му е била омотана с тиксо. 

Стана ясно и че роднините на детето са били посъветвани да не бързат да освобождават тялото му от Съдебна медицина.

Заради трагедията общината в Момчилград отмени градското тържество, което е било предвидено за Нова година. Решението е в знак на съпричастност към болката на семейството и техните близки, съобщи БНР. В съобщение на местната управа се посочва, че Момчилград тъжи заедно с близките на убитото дете.