Военен прокурор (полковник) и военен следовател (подполковник) от състава на Военноокръжна прокуратура - София се разследват за стрелба в центъра на София.

Инцидентът станал около 23 часа на 22 октомври, понеделник. Тогава в заведение, намиращо се на столичната улица "Цар Самуил", възникнал спор между двамата военни магистрати и други посетители на заведението.
Военните били почерпени.

Офицерите излезли пред входа на заведението, когато военният следовател демонстративно извадил законно притежавания пистолет "Глок 19" и възпроизвел изстрел по метална врата.

Последвал сигнал до 112, а на мястото пристигнали екипи на СДВР. Полицаите установили длъжността на лицата, предизвикали скандала, които били във видимо нетрезво състояние. На мястото е извикана Военна полиция.

На мястото пристигнали други военни прокурори и военен следовател, които незабавно извършили необходимите действия по разследването - огледи, обиски, изземване на оръжието и боеприпасите, разпити на свидетели и очевидци и други.

По случая е образувано и досъдебно производство. С постановление на главния прокурор Сотир Цацаров разследването е възложено на Военноокръжната прокуратура в Сливен, така че да няма конфликт.

Цацаров е разпоредил и срещу военните прокурор и следовател да се започне дисциплинарно производство за внасяне до Прокурорската колегия на ВСС на искания за дисциплинарно уволнение на двамата магистрати.

Все още не е заловен стрелецът от "Яворов"

Все още не е заловен стрелецът от "Яворов"

Снощи беше подаден сигнал за стрелба по офис в столичния квартал

News.bg припомня, че на същата дата - 22 октомври, понеделник, в центъра на София имаше сигнал стрелба в района на ул. "Бойчо войвода", кв. "Яворов".
Сигналът беше подаден към 20.15 часа.

От пресцентъра на МВР обаче заявиха, че става въпрос за два различни случая. И при двата инцидента няма пострадали хора, материалните щети са малки.

Стрелба в столичния квартал „Яворов“

Стрелба в столичния квартал „Яворов“

Стреляно е към офис...