Граничен полицай е нападнат вчера, когато мобилна група от гранични и митнически служители наблюдавала склад за безмитни стоки, който се намирал в сградата на  МП - „Речна гара" Русе.

Към 18.00 часа било извършено зареждане с цигари и с алкохол на кораб с румънски флаг, акостирал на пристанище Русе, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Малко след това отговорникът на склада - Д.Р. на 24 г., в присъствието на митничар, изнесъл от сградата сак, който поставил на задната седалка на лек автомобил „Фолксваген".

После Д.Р., заедно с още един митничар потеглили към жп рампата, но били спрени от гранична полиция и върнати за проверка.

Тогава от склада излязъл и баща  му - А.Р. на 46 г. от Русе, който работел в складовото помещение. Той носел найлонова торба с 30 кутии цигари и две бутилки алкохол, които били без бандерол.

Пред очите на двамата митничари внезапно нападнал граничния полицай, който започнал проверката, скъсал служебната му карта и я захвърлил на земята.

След тирада от ругатни ударил няколко пъти служителя по лицето, повалил го на земята, след което се качил на колата си и тръгнал в неизвестна посока.

Извършена е ревизия на безмитния склад, а малко след полунощ Д.Р. е задържан от гранични полицаи.

Продължава издирването на баща му, който е криминално проявен. На този етап служители на ОДМВР-Русе са проверили четири адреса, на които той не е открит.

Срещу двамата е образувано бързо производство, а за случая е уведомена районна прокуратура.