Борисов застава зад данъка „вредни храни" на Петър Москов. Премиерът обяви, че статистиката отчита много онкоболни у нас и това произтичало от вредните навици в бита ни, включително храненето.

Москов има пълната ми подкрепа, увери той, като гарантира, че целта на правителството не е да събира повече пари. Борисов изтъкна, че би бил най-доволен, ако събираемостта от този данък е нулева, защото това би значило, че българите се хранят здравословно. Това е целта ни, заяви премиерът.

Здравният министър пък обяви, че данъкът няма да бръкне в джоба на родителите за повече пари за децата в училище. По думите му приходите от данъка ще отидат за полезна храна за българските деца.

Междувременно Борисов потвърди, че тече акция на МВР и прокуратурата по сигнали за трафиканти и купувачи на гласове. Акцията е почнала в 6.00 часа тази сутрин, а задържаните вече са 100 души, обяви премиерът. Той използва възможността да агитира в неделя българите да гласуват на референдума за електронното гласуване и обеща, че коалицията с РБ няма да се промени след местния вот.