СДВР ще следи за спазването на реда по време на спортното дерби между Левски и ЦСКА на Национален стадион "Васил левски" в София, което ще се проведе на 7 април от 14:45 ч. Очаква се полицията да използва дронове, които ще бъдат позиционирани над стадиона по време на събитието. Това съобщи на брифинг Иван Георгиев, началник сектор масови мероприятия към дирекцията.

"СДВР ще предприеме всички необходими мерки, за да гарантира обществения ред и пътната безопасност на територията на София пред, по време и след приключване на събитието", заяви Иван Георгиев.

Полицейско присъствие се предвижда още в покрайнините на столицата, с цел ограничаване на възможни нарушения. Екипите след това ще се придвижат към центъра, през който ще минат футболните фенове.

На територията на стадиона ще охраняват частни фирми, а при възникване на необходимост дейността им ще бъде подпомагана от полицейските екипи на място.

Засега заявени шествия няма нито към общината, нито към МВР. Въпреки това Иван Георгиев увери, че полицията ще има готовност и при непредвидени обстоятелства.

СДВР призова гражданите, които ще присъстват на събитието, да пристигнат по-рано по възможност, както и да се спазва обществения ред.

Входовете на стадиона ще бъдат отворени от 12:45 ч. Няма да бъдат допускани фенове, които имат наложена съдебна забрана за посещение на спортни мероприятия. Малолетни ще влизат на територията на стадиона само с пълнолетен придружител и предварително попълнена декларация, която може да бъде изтеглена и онлайн.