Простреляният мъж Марио Панчев с прякор Големия е бил главен свидетел по делото срещу избягалия затворник Владимир Пелов, който беше убит при стрелбата в Ботевград късно снощи. Това заяви пред Нова мъж, който познава двамата вероятни участници в престрелката и който е бил в една килия с Пелов.

Владимир Пелов убит заради неуредени сметки
Обновена

Владимир Пелов убит заради неуредени сметки

МВР не открили Пелов, защото си пуснал брада

През 2016 година Големия свидетелствал срещу Пелов за двойно убийство, за което Пелов е осъден. Именно заради свидетелските показания на Марио Панчев Владимир Пелов е бил преместен от домашен арест в затвора.

Източникът на Нова заяви, че е видял Марио Панчев вчера вечер преди престрелката. "Бях в заведението, на 30 метра от което е станала стрелбата. Той също стоеше там с още двама души, които аз не познавам", посочи мъжът. Убийството станало по-късно.

По думите на мъжа Пелов е разпознаваем и не би си позволил да се разхожда свободно. Той заяви и че Пелов е започнал да пише писмото, което изпрати до президента и омбудсмана, още докато бил в затвора. Пелов бил решен, че няма да се предаде, докато не докаже, че е невинен.

Източникът заяви и че простреляният Марио Панчев не е бил богат и не се е занимавал с лихварство. Той се издържал с грабежи, кражби, изнудване и рекет.
Всичко обаче му било простено, защото давал информация на разследващите органи и прокуратурата.

Припомняме, застреляният Владимир Пелов избяга от Централния софийски затвор на 3 април 2018 година. Тогава с него избяга и съучастникът му Радослав Колев, като двамата излязоха от затвора през централния вход, след като стреляха с пистолет по охраната.

МВР веднага предприе действия по издирването на двамата бегълци, но без успех. Граждани подаваха стотици сигнали за това, че са забелязали затворниците на различни места в София, но те не бяха установени от властите.

Според един от последните сигнали до полицията Владимир Пелов е бил забелязан в Ботевград. Заради сигнала на 2 юни в града беше проведена полицейска акция по издирването на затворника. Последният сигнал за Пелов е бил подаден преди 3 дни.

На 17 май до президента и омбудсмана беше изпратено писмо от затворника. В осем страници Пелов описал мотивите си да избяга от затвора. Твърдял, че е осъден несправедливо, получил е тежко наказание, което е равносилно на смъртна присъда и това предизвикало бягството.

БСП вика МВР шефа заради разстрела в Ботевград

БСП вика МВР шефа заради разстрела в Ботевград

Случката от снощи заприличала на уестърн според червените