Владимир Пелов е убит поради неуредени бизнес отношения между него и Марио Панчев. Пелов се е укривал в Ботевград в последния месец.

Това съобщи директорът на ОДМВР - София старши комисар Георги Григоров на брифинг по повод убийството на Владимир Пелов в Ботевград - един от избягалите затворници от Централния софийски затвор през април месец тази година.
Вторият участник в стрелбата е 39-годишният Марио Панчев, с прякор Големия.

Откриха взривни вещества в обискиран апартамент в Ботевград

Откриха взривни вещества в обискиран апартамент в Ботевград

Предполага се, че жилището е на приятелката на Панчев

Старши комисар Григоров поясни, че Пелов е открит с променена външност и с брада, каквато досега не е имал. Стана ясно и че Марио Панчев не е давал показания в полицията за Владимир Пелов.

Григоров изтъкна още, че полицията все още няма информация за другия избягал затворник Радослав Колев, а допреди убийството са проверявани всички сигнали за неговото укриване.

С показанията на Марио Големия вкарали Пелов в затвора

С показанията на Марио Големия вкарали Пелов в затвора

Пачев бил главен свидетел за двойното убийство на Пелов

Наталия Николова, окръжен прокурор на област София, обясни, че към настоящия момент е образувано досъдебно производство за убийството на Владимир Пелов и пострадалия Марио Панчев.
Извършен е допълнителен оглед, разпитани са 7 свидетели и е назначена медицинска и съдебна експертиза.

Владимир Пелов е застреляният в Ботевград
Обновена

Владимир Пелов е застреляният в Ботевград

Вторият пострадал е в "Пирогов" с 2 огнестрелни рани в корема

Назначена е и балистична експертиза, която ще внесе яснота за това кои от намерените при огледа на местопроизшествието три пистолета са използвани при извършеното престъпление, от кого са използвани и на кого принадлежат.

На мястото на престъплението са намерени 3 пистолета - до трупа, на земята и около храстите.
Намерени са още седем гилзи.

Николова заяви още, че има данни за две наранявания на пострадалия Марио Панчев и до този момент той не е в състояние да бъде разпитан.

Къде е другият беглец, пита левицата

Къде е другият беглец, пита левицата

Главсекът на МВР обясни и за суматохата в Ботевград

Възникнала е престрелка между Пелов и лицето, което е пострадало и настанено в "Пирогов", при което Пелов е загинал на място, а лицето е настанено в "Пирогов" с огнестрелни рани.
Това каза пред журналисти в Министерски съвет главният секретар на МВР Младен Маринов.

Маринов коментира, че лицето, настанено в "Пирогов" - Марио Панчев, има множество криминални регистрации, включително преди време е извършвал престъпна дейност с Пелов.

От година и половина отношенията им са изключително напрегнати, следствие на лични конфликти, най-вероятно неуредени сметки от извършвана съвместно престъпна дейност.

Към този момент информацията е, че те са били по-скоро врагове, отколкото приятели.

Директорът на Главна дирекция "Национална полиция" Христо Терзийски коментира, че по сигнал на гражданин на Ботевград са направили проверка, но не са го установили.
"Много адреси в района на вилните зони на Ботевград са проверявани по сигнали на местни жители, но към този момент ние не сме го установили", каза още той.

Младен Маринов коментира, че Пелов е с изключително променена външност, с брада, суитчър.

Полицаите открити са два пистолета, обувки за тежки преходи, което със сигурност доказва, че не е живял в града.

На въпрос как криминалният контингент намери Пелов преди полицията, Маринов заяви, че въпросът е обратен - Пелов намира човека, с който има да разчиства сметки.
"Три пистолета на местопроизшествието не говори само за финансов спор", заяви Терзийски.

Стана ясно и че Пелов е убит с 3 куршума.

Стотици сигнали за двамата избягали затворници, но без конкретни следи

Стотици сигнали за двамата избягали затворници, но без конкретни следи

Последният по-конкретен случай е от вчера

Младен Маринов припомни, че Пелов е бил изключително опасен престъпник, който знае как да се укрива, знае как да се придвижва, извършил е множество престъпления, включително и убийства.

"В случая той търси човек, с който има конфликт, за да си го реши. Намерил е най-удобното място - става въпрос за едно дере, което е облагородено във вид на алея, но е в такава част, че той може да се придвижи и незабелязано да издебне жертвата. Това е и направил. Жертвата явно е имала готовност и се е получила ситуацията".

Терзийски коментира, че Ботевград е едно от най-спокойните места от криминогенна гледна точка.

"Не изключваме да има и личен конфликт", коментира още той.

Стана ясно и че заради убийството полицията е евакуирала жилищен блок в Ботевград.
По непотвърдена информация в сградата живеела приятелката на Марио Панчев. Според властите е възможно в апартамента на жената да има боеприпаси, което е и причината за евакуацията.

БСП вика МВР шефа заради разстрела в Ботевград

БСП вика МВР шефа заради разстрела в Ботевград

Случката от снощи заприличала на уестърн според червените

Припомняме, застреляният Владимир Пелов избяга от Централния софийски затвор на 3 април 2018 година. Тогава с него избяга и съучастникът му Радослав Колев, като двамата излязоха от затвора през централния вход, след като стреляха с пистолет по охраната.

МВР веднага предприе действия по издирването на двамата бегълци, но без успех. Граждани подаваха стотици сигнали за това, че са забелязали затворниците на различни места в София, но те не бяха установени от властите.

Според един от последните сигнали до полицията Владимир Пелов е бил забелязан в Ботевград. Заради сигнала на 2 юни в града беше проведена полицейска акция по издирването на затворника. Последният сигнал за Пелов е бил подаден преди 3 дни.

На 17 май до президента и омбудсмана беше изпратено писмо от затворника. В осем страници Пелов описал мотивите си да избяга от затвора. Твърдял, че е осъден несправедливо, получил е тежко наказание, което е равносилно на смъртна присъда и това предизвикало бягството.

Убиха мъж при стрелба в Ботевград
Обновена

Убиха мъж при стрелба в Ботевград

Втори е в болница с две огнестрелни рани…