Районната прокуратура в Плевен е предала на съд родителя, който нахлу в Музикалното училище в града и упражни насилие над възпитаници на учебното заведение.

Разследването срещу 44-годишния Милен Антов приключи с обвинителен акт срещу него за две престъпления - причиняване на леки телесни повреди по хулигански подбуди и закана за убийство.

Заловиха бащата, нахлул в училище и набил двама ученици

Заловиха бащата, нахлул в училище и набил двама ученици

Милен Антов бе обявен за общодържавно издирване

Припомняме, инцидентът стана в началото на годината, когато бащата нахлу в Националното училище по изкуствата "Панайот Пипков" и нанесе побой над двама ученици от горните класове, които преди това се бяха сбили с неговия син.

Милен Антов решава да потърси сметка за травматичните увреждания на сина си и влиза в училището в междучасието. В ателието по скулптура намира детето, което се е било със сина му, и техен съученик.
Мъжът удря единия ученик със стол по гърба, а на другия нанася удар в лицето, като през цялото време крещи "Ще ви убия бе!... Ако кажете на родителите си, ще убия и вас, и тях!". Единият от пострадалите успял да избяга и е повикал класния ръководител и охраната на училището.

Издирват баща, нахлул в час и счупил стол в гърба на деветокласник

Издирват баща, нахлул в час и счупил стол в гърба на деветокласник

Ударил още едно момче и избягал

Сигналът в полицията е подаден едва на следващия ден от родител на едно от пострадалите деца.

Самият Милен Антов трябваше да бъде издирван от полицията, тъй като се укри.

И до момента е с наложената му мярка за неотклонение

Предстои делото да бъде разгледано в Районния съд в Плевен.