Кристиан Николов, причинил жестоката катастрофа, при която загина журналистът Милен Цветков, окончателно излиза под домашен арест, съобщават от "24 часа".

Той ще трябва да носи електронна гривна.

Решението е на Апелативния съд в София.

Припомняме, в началото на септември същата мярка за неотклонение беше определена на Николов и от Софийския градски съд, но се чакаше и решението на апелативните магистрати.

Според Апелативния съд младежът може да бъде под домашен арест и проследяван чрез електронна гривна, което изключва дори хипотетична възможност за отклоняване на подсъдимия. Магистратите считат, че е намаляла опасността от извършване на друго престъпление.

Кристиан Николов излиза под домашен арест

Кристиан Николов излиза под домашен арест

Решението на съда подлежи на обжалване

Николов има и наложена забрана за напускане на страната.

Решението на Апелативния съд в София е окончателно и не подлежи на обжалване и протест.

Припомняме, в края на февруари тази година делото за катастрофата, в която загина Милен Цветков, започна по същество, като първият свидетел беше приятелката на обвинения. Именно тя свидетелства, че най-напред Кристиян Николов е е оказал първа помощ и всячески се е опитал да бъде полезен. Тя също така отрече Николов да е употребявал наркотици, а защитата на Кристиян пред журналисти след заседанието изказа и тезата, че наркотичните вещества в кръвта му са му били сипани от друго, неизвестно лице.

Сред експертизите от разследването е и кръвен анализ, който показва коктейл от дрога в организма му. Освен това Кристиан е шофирал без да намали на приближаващото кръстовище, където е изчаквал червения светофар Милен Цветков.

Секунди преди да удари колата на Милен Цветков Николов задрямал

Секунди преди да удари колата на Милен Цветков Николов задрямал

Това каза пред софийския градски съд Георги Иванов - приятел на Николов