Магистратите от Пловдивския окръжен съд оставиха Петър Низамов - Перата в ареста, съобщи bTV. По-рано през деня бе разгледано поредното му искане за промяна на неговата мярка за неотклонение.

Петър Низамов - Перата няма да бъде освободен от ареста

Петър Низамов - Перата няма да бъде освободен от ареста

Имал проблеми с кръвното и искал и да довърши образованието си

Низамов искаше да замени ареста с домашен арест, с мотив да се грижи за семейството си. Срещу него са повдигнати обвинения за хулиганство и причиняване на лека телесна повреда по хулигански подбуди. То удари оператор на bTV по време на протест в Асеновград. Магистратите прецениха, че ако той бъде пуснат на свобода, има опасност да извърши ново престъпление. Низамов е имал провокативно поведение към оператора Петър Джанаваров.

Прокуратурата иска постоянен арест на Перата за нападението над оператор

Прокуратурата иска постоянен арест на Перата за нападението над оператор

Петър Низамов е бил осъждан 3 пъти за причиняване на лека телесна повреда

На излизане от съдебната зала Перата заяви, че това бил истински сталински процес. Този път той искаше да бъде на свобода, тъй като в ареста вдигнал кръвно.

Според един от адвокатите на Низамов - той има двама, а и сам води защитата си, Перата е бил провокиран от оператора и само се е защитил, след като бил ударен по ръката.

Прокуратурата иска две години затвор за Перата

Прокуратурата иска две години затвор за Перата

Той смята, че деянието му е обществено полезно

Адвокатът допълни, че Перата не бил опасен човек, а по всичко се виждало, че бил по душа и сърце патриот. Според своя защитник Низамов работи в полза на обществото и не е опасен - лично се ангажирал със спасяването на 20 котки в Бургас.

Работник на Низамов заяви, че откакто Перата е в ареста, бизнесът с дърва за огрев за чужбина западнал. Низамов бил наел на работа и роми, към които се отнасял като към останалите граждани.

Петър Низамов - Перата се оказа социално слаб

Петър Низамов - Перата се оказа социално слаб

Той живеел от заплатата на съпругата

Определението на съда е окончателно и не подлежи на обжалване.

По-рано същият състав на съда разгледа и искането на двама от общо 11 задържани роми заради побоя в Асеновград. Те също бяха оставени в ареста.

Съдът оневини Перата за „свинските опашки”
Обновена

Съдът оневини Перата за „свинските опашки”

Той възнамерява да продължава да пази границата

Припомняме, Перата стана известен с т.нар. граждански арест на четирима афганистанци, завързани със "свински опашки" на територията на България. Той бе оневинен по това обвинение, а мигрантите, които той бе временно "задържал" са в неизвестност.

По-късно Низамов удари оператор по време на протест в Асеновград срещу роми, които набиха спортисти.