Афганистанците, които бяха задържани с т. нар. "свински опашки" от Петър Низамов са в неизвестност от юни, стана ясно на първото заседание по делото за т. нар. "лов на бежанци".

Заседанието срещу Петър Низамов-Перата започна днес в бургаския районен съд, съобщи БНР.

Арестуваха Низамов за задържането на нелегалните мигранти
Обновена

Арестуваха Низамов за задържането на нелегалните мигранти

Образувано е досъдебно производство

След ареста на Перата тримата афганистанци били преместени в транзитния център в село Пъстрогор. Те обаче самоволно го напуснали още през месец юни. От тогава са обявени за общодържавно издирване.

Въпреки отсъствието им, съдът даде ход на делото с разпит на свидетели и приемане на част от експертизите. Няма наранявания по телата на потърпевшите. Свинските опашки не са били много затегнати, тъй като са оставили следи само от едната страна, категорично сочи медицинското становище.

Под специален надзор е делото срещу Петър Низамов, задържал нелегални имигранти

Под специален надзор е делото срещу Петър Низамов, задържал нелегални имигранти

Мъжът е разпознат по снимка

Обвиняемият Петър Низамов обяви преди началото на съдебното заседание, че на фона на това, което се случва в Харманли (вчерашният бунт на мигрантите от центъра там - б.р.), този процес е ирония. Той изтъкна в своя защита, че на едното място българите се опитват да се защитят със зъби и нокти, от години не могат да излязат след шест часа вечерта и живеят в страх. Същевременно човек, който е заловил доказани престъпници, преминали незаконно границата, в момента го разкарват по съдебните зали, каза в своя защита той.