И софийски, и хасковски административен съд, отхвърлиха като неоснователни жалбите от "Евролаб 2011" ЕООД срещу Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ). Съдът е установил, че липсват данни и доказателства Агенцията да е извършила неправомерни действия срещу дейността на оператора.

Припомняме, през май държавата спря работата на частната лаборатория на Капитан Андреево, а пробите за пестициди се изследват в София. Това доведе до хаос и опашки на границата. От правителството заявиха, че изпращат повече служители на пункта и ще увеличат неговия капацитет до изграждането на държавна лаборатория.

Камион е бил пуснат от служебни лица нелегално през Капитан Андреево към Германия

Камион е бил пуснат от служебни лица нелегално през Капитан Андреево към Германия

Подозират, че това се е случвало периодично

Според жалбоподателя служителите на лабораторията не били допускани да извършват товаро-разтоварителна дейност и да изпълняват функцията на оператор на граничния пункт. Съдът обаче е установил, че липсват данни и доказателства агенцията по храните да е извършила неправомерни действия срещу дейността на оператора. Разпореждането на съда не е окончателно и може да се обжалва пред Върховния административен съд.