Пловдивският окръжен съд е отменил условната присъда от две години на гръцкия студент, премазал ученичка на автобусна спирка в Пловдив. Наказанието е заменено с глоба от 5000 лв., съобщава БНР.

Припомняме, гръцки студент по медицина помете Катерина на 19 май миналата година. По време на инцидента Боскос шофирал автомобила си с 98 км/час. Той навлязъл в кръстовището на ул. „Победа" и ул. „Полк. С. Муткуров" на червен светофар преди да се блъсне в завиващия наляво „Мерцедес" и да помете Катерина. Ученичката, която бе ранена тежко, остава жива по чудо.

Срещу гръцкия гражданин и срещу пловдивчанина Васил Калев е повдигнато обвинение за причиняване на средна телесна повреда. Васил Калев е вторият участник в катастрофата. Преди да се вреже в близката автобусна спирка колата на Боскос се удря именно в автомобила на Калев.

На 15 юни тази година съдът призна Боскос за виновен и го осъди на условно на две години лишаване от свобода с четиригодишен изпитателен срок. Съдът отне за три години и шофьорската му книжка.

Калев бе осъден на една година условно. Неговата присъда също е отменена, като е заменена с глоба от 2000 лева.

Обезщетението, което трябвало да бъде изплатено на момичето за лечението, също е отменено от Пловдивския окръжен съд.