Съдът потвърди 4 години затвор за Любомир Данчев, обвинен за пожара в един от Тютюневите складове в Пловдив, пише "24 часа", позовавайки се на Пловдивския окръжен съд.

Решението е окончателно.

Магистратите признаха Данчев за виновен, че е запалил по непредпазливост тютюневите складове в Пловдив.

Припомняме, пожарът лумна на 20 август 2016 г., когато изгоряха четири емблематични сгради. Общо щетите са за 11 700 000 лева.

При първата присъда магистратите се позоваха на разпити на свидетели и на пожаротехническата експертиза, която потвърди версията, че огънят е тръгнал от незагасен фас. Първоначалното огнище е било на 4-ия етаж в помещението, обитавано от Данчев. Обвиняемият отрича да е причинил пожара.

Припомняме, адвокатът на Данчев - Стефан Левашки бе заявил при предишното разглеждане на делото, че макар и неговият клиент да е с известен интелектуален дефицит, той е човек с изострено чувство за справедливост и твърди, че не е направил нещо, което да доведе до този пожар.
"Няма как от лошо загасена цигара да се случи това и не мога да се съглася с изводите на първоинстанционния съд", добави адвокат Левашки, който е председател на пловдивската адвокатска колегия.