Софийският градски съд е одобрил протоколите за претърсване и изземване след акцията на столичната полиция по разследването за убийството на Алексей Петров, съобщава Нова телевизия.

Припомняме, в петък спецполицаи влязоха по неотложност в сграда на бул. "Черни връх", където офиси има "Лев Инс". Стана ясно обаче, че разследващите не претърсват помещения на застрахователната компания, а на други дружества, свързани с Петров.

След специализираната операция всички материали са били изпратени в прокуратурата, която ги е внесла в съда, а той е одобрил действията им.

Припомняме и че бившата барета, сътрудник на ДАНС, бизнесмен и преподавател във ВУЗ с научна степен доцент Алексей Петров беше застрелян на 16 август в кв. "Драгалевци" на пътека към хижа "Алеко". Заедно с него беше и жена, която е ранена и беше приета в тежко състояние в болница "Пирогов".

Това бе третото известно покушение срещу Алексей Петров. На 15 август 2002 г. е извършен неуспешен атентат срещу него на столичния басейн "Спартак". На 29 октомври 2015 г. отново е извършен неуспешен атентат с гранатомет в София. Като организатор на това покушение на 10 години затвор беше осъден украинецът Роман Ловгиненко, макар че самият Алексей Петров обяви награда за информация за поръчителите.

МВР потвърди, че търси следи към убийството на Алексей Петров

МВР потвърди, че търси следи към убийството на Алексей Петров

Събраните материали ще бъдат докладвани на наблюдаващия прокурор