Съдебният медик по делото срещу бившия кмет на Стрелча Иван Евстатиев се отрече от показанията си, предаде кореспондентът на БиТиВи.

Д-р Ангел Фингаров се отрече от показанията, които лично той е подписал в медицински документ.

Нова експертиза отлага делото срещу Иван Евстатиев

Нова експертиза отлага делото срещу Иван Евстатиев

Експертизата трябва да установи психическото състояние на обвинения

Припомняме, че в средата на януари 2016 г. избухна скандал с екскмета на Стрелча Иван Евстатиев. Тогава негова бивша сътрудничка го обвини, че е изнасилил дъщеря й.

След арестуването на Евстатиев негови съграждани организираха редица протести под подозрението, че престъплението ще бъде прикрито. Самият Евстатиев получи инсулт в следствения арест и прекара известно време в болница.

По време на днешното съдебно заседание се оказа, че фалшив медицински документ може да обърне процеса срещу Евстатиев. Делото вече е на финалната права. Ако екскметът бъде признат за виновен, може да получи до 10 години затвор.

При първоначалния оглед съдебният медик Ангел Фингаров заявил, че момичето е имало полов акт и преди инцидента. По-късно обаче подписал коренно противоположно заключение.

Иван Евстатиев остава в ареста, свалил 35 кг за 4 месеца

Иван Евстатиев остава в ареста, свалил 35 кг за 4 месеца

Пловдивският окръжен съд не пожела да го освободи

Делото се гледа при закрити врата и затова не е ясно дали докторът е бил принуждаван да подпише неверните твърдения.

Психиатрична експертиза пък показва, че Иван Евстатиев може да дочака присъдата в ареста, тъй като е в добро здраве. Тя ще бъде произнесена на 2 май.