24-годишен мъж от село Желязковец е предаден на съд за убийството на изчезнало момиче. Разградската окръжна прокуратура вече е внесла в съда обвинителния акт срещу Танджер Т., съобщават от държавното обвинение.

Той ще отговаря пред съда за убийството на безследно изчезнало преди година и половина 23-годишно момиче от същото село. Престъплението бе разкрито след продължило година и половина издирване от полицията.

На 17 срещу 18 юли 2015 г. Танджер удушил 23-годишната Катя А. в местността Кайлията в землището на село Желязковец. До това се стигнало след отказ от нейна страна за сексуални ласки.

Разкриха убийство на момиче отпреди година и половина

Разкриха убийство на момиче отпреди година и половина

Рецидивист я удушил по време на тайна среща

Изводът, че Танджер е убиецът се прави въз основа на събраните доказателства и самопризнанията му.

ДНК-експертизата на намерените човешки останки доказват категорично, че те принадлежат на безследно изчезналото момиче.

Танджер се срещнал с Катя на 17 юли 2015 година. Въпреки че бил приятел с нейния брат, той я познавал от 3-4 години с прякора Бабуш. Около 22.00 часа двамата тръгнали към махалата, където живеел мъжът. Тъй като момичето имало сериозен приятел, се страхувало да не ги види познат.

След като отишли на възвишение над селото Танджер настоял за сексуален контакт, но Катя отказала. Тогава 24-годишният подсъдим започнал да я души. Чул, че хълца и по пулса й открил, че е мъртва. За да прикрие престъплението, той пренесъл мъртвото тяло на момичето в близката борова гора. Захвърлил го там и го покрил с борови игли и шума.

От прокуратурата допълват, че в момента Танджер изтърпява присъда лишаване от свобода за срок от 6 години в затвора Белене. Той е осъден за грабеж, придружен с опит за убийство на проститутка от Русе.

Предстои Разградският окръжен съд да насрочи делото за разглеждане.