Районната прокуратура в Казанлък наблюдава досъдебно производство спрямо 51-годишен мъж, за това, че при управление на моторно превозно средство е извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред. Деянието е било съпроводено със съпротива срещу полицейски служители, изпълняващи задълженията си по опазване на обществения ред. В обвинението е посочено, че постъпката се отличава с изключителна дързост.

На 18 април, вторник, в град Крън, намиращ се в община Казанлък, двама служители на МВР опитали да спрат за проверка автомобил, който криволичил по пътното платно, чрез подаване на сигнал със "стоп" палка. Водачът на колата не спрял на подадения сигнал и продължил движението си срещу полицейския автомобил.

Водачът се опитал да прегази полицейския служител, но той отскочил назад, при което бил ударен със страничното огледало за задно виждане по лявата ръка. След което шофьорът продължил по пътя си. Полицаите започнали да преследват автомобила.

Водачът опитал да се укрие в северната част на града. На около един километър извън града той навлязъл в черешов масив и в дере на река, и се спрял в страничен път. След това водачът обърнал автомобила, задвижил го срещу патрулната кола на полицията и спрял.

Шофьорът, Ю. С. отказал да бъде проверен за употреба на алкохол с техническо средство или да даде кръв за изследване, за което му е съставен акт.

Полицейският служител, получил травматични увреждания, е прегледан във Филиала за спешна медицинска помощ, където е констатирано, че му е причинено охлузване, натъртване и кръвоизлив на лявата ръка.

Шофьорът вече е хващан веднъж да кара пиян - през 2015 г. Тогава той причинил произшествие, за което бил осъден на наказание "Пробация" и лишен от право да управлява МПС за срок от 9 месеца.