Окръжната прокуратура във Велико Търново предаде на съд мъж, който простреля човек, заради отнето предимство.

На 12 октомври 2014 година обвиняемият, който се движел по пътя между Свищов и село Вардим, бил засечен от товарен автомобил. Обвиняемият носел със себе си законно притежаван пистолет, който държал в ръчна чантичка. Когато камионът взел полагащото му се предимство, мъжът го изпреварил и спрял рязко, принуждавайки и товарния автомобил също да спре. Мъжът извадил пистолета си и започнал да го размахва и да отпраща заплахи срещу шофьора на камиона, след което се качил на степенката пред врата на водача, насочил пистолета си и произвел изстрел в гърдите на шофьора.

Според версията на простреляния мъж той се огледал преди да направи завоя и преценил, че има време да направи въпросната маневра.

След изстрела обвиняемият извадил пълнителя на пистолета си и изхвърлил оръжието и пълнителя на земята. Той сам се обадил на телефон 112, съобщавайки за престъплението, което извършил. Стрелецът не е бил осъждан до момента на деянието.

Той е обвинен в опит за умишлено убийство чрез използването на огнестрелно оръжие - пистолет "Глок", с калибър 9х19 мм. Подсъдимият причинил пронизващо огнестрелно нараняване в гръдната кухина на шофьора на камиона, на когото била оказана навременна медицинска помощ, благодарение на която той остава жив.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.