Предадоха на съд обвиняем за неизпълнение на заповед за защита от домашно насилие в град Благоевград, съобщиха от прокуратурата.

Благоевградската районна прокуратура е внесла обвинителен акт срещу 47-годишния Н.А., който след развода продължил да тормози бившата си съпруга.

Той бил в граждански брак с Е.А. в продължение на двадесет и три години. Имали семейни проблеми, поради злоупотреба с алкохол от страна на съпруга, който ставал агресивен и упражнявал физическо насилие спрямо жената. Заради това съпругата се преместила при майка си.

И след раздялата съпругът продължил да притеснява бившата си съпруга и тъща. Това довело и до молба за развод и издаване на заповед за незабавна защита по Закона за защита от домашното насилие.

С определение на Районния съд в град Благоевград от 05 юли 2019 г. Н.А. бил задължен да се въздържа от домашно насилие спрямо Е.А. Било му забранено да приближава както бившата си съпруга, така и жилището, в което живее и местата й за социални контакти и отдих. Обвиняемият се подписал, че е запознат със съдържанието на заповедта.

Въпреки това, под влиянието на алкохола, около 08:20 часа на 02 август 2019 г., А. отишъл до апартамента на бившата си съпруга и започнал да удря по входната врата.

След като никой не му отворил, заобиколил блока, застанал до прозореца на жилището на първия етаж и започнал да вика. Жената сигнализирала на телефон 112 за случващото се, след което на място дошли полицейски служители. Той бил отведен за изясняване на случая.