Районната прокуратура в Генерал Тошево привлече като обвиняем мъж за изтезаване, нанасяне на телесна повреда и закана с убийство на 9-годишно дете, съобщиха от държавното обвинение.

Пострадалото момченце е дете на бездомна майка с две деца, която живеела на семейни начала в дома на насилника.

На 23 януари 2017 г. 61-годишният Костадин Д. от село Кардам пребил с ритници и юмруци на 9-годишния А. В. Детето получило контузии, отоци и кръвонасядания по главата, сътресение на мозъка, разкъсно-контузни рани на лигавицата на горната устна и на дланите, както и други увреждания.

Според наблюдаващия прокурор, престъплението е извършено по начин, особено мъчителен за пострадалото момче и с особена жестокост.

По време на побоя 61-годишният Костадин заплашвал 9-годишното дете, че ще го убие. Според обвинението го е изтезавал, нанасяйки му множество удари с ръце и крака по главата и тялото. Така причинил на момчето силни физически болки и психическо страдание.

61-годишният безработен Костадин е задържан за срок до 72 часа. От прокуратурата обаче са внесли искане в Районния съд да вземе постоянна мярка "Задържане под стража".

Съденото заседание е насрочено за утре, 27 януари 2017 г., от 10.00 часа.

Обвиняемият е вдовец, а приложената по делото характеристика показва, че насилие е упражнявал и спрямо покойната си съпруга.