Софийска районна прокуратура съди за за хулиганство купонджия, като престъплението е напръскване с пожарогасителна пяна в тролейбус и такси, както и шофьорите им.

Вечерта на 29 юли 2017 г., Нестор Салчев и неговият приятел свидетелят М. П. посетили заведение "Шугър" на бул. "Тодор Александров" в София, където останали до около 5 часа на следващия ден, употребявайки голямо количество алкохол. След като си тръгнали, те се отправили към ж.к. "Банишора".

Около 5 и 45 часа на 30 юли 2017 г., свидетеля В. - шофьор на тролейбус в "Столична компания за градски транспорт" по линия № 1, се намирал с превозното средство на бул. "Ген. Николай Г. Столетов" и ул. "Беласица", до магазин "345". На посоченото място, към първата врата на тролейбуса се приближили свид. П. и Салчев, който носел със себе си пожарогасител.

В. спрял тролейбуса, мислел че има проблем и отворил първата му врата. В това време Салчев напръскал с пожарогасителна пяна шофьора, както и неговата кабина, а също и вътрешността на превозното средство. След това двамата - П. и Салчев тръгнали по булеварда в посока Затвора, София.

Около 6 часа на 30 юли 2017 г. в ж.к. "Банишора", на ул. "Подполковник Калитин", на около 30-40 метра от кръстовището с бул. "Ген. Николай Г. Столетов", свидидетеля С. управлявал такси марка "Фолксваген", модел "Кади".

На посоченото място П. и Салчев направили към таксиметровия шофьор С. знак да спре. След спирането на таксиметровия автомобил, Салчев вкарал маркуча на пожарогасителя през отвореното стъкло на таксито и напръскал с пяна водача му, както и вътрешността на колата.

Свидетелите В. и С. поотделно подали сигнал на МВР и по случая е образувано досъдебно производство. 

Разследването е приключено под ръководството и надзора на Софийска районна прокуратура, като на 30 март е внесен обвинителен акт срещу Салчев за описаното по-горе деяние.

Предстои делото да бъде насрочено за разглеждане в Софийски районен съд.