Дават на съд шофьор с 20 акта и 15 фиша за нарушения заради шофиране в нетрезво състояние и даване на подкуп на полицейски служители.

На 6 август 33-годишният мъж шофирал между селата Зараево и Садина в община Попово, след като употребил алкохол.

След като бил спрян за проверка, полицейските служители установили, че шофьорската му книжка е отнета, а дрегерът отчел 1,25 промила. За да избегне съставянето на поредния акт, мъжът "хвърлил" в полицейския автомобил 50 лева.

Работата е оправена, казал на служителя, който съставял акта. Проверяващият предупредил подсъдимия да прибере парите си, защото в противен случай ще бъде задържан. Вместо това мъж решил, че парите са недостатъчни и хвърлил през прозореца на служебната кола още една банкнота от 50 лева.

Парите са били иззети като веществено доказателство по образуваното бързо производство. Въпреки че мъжът оспорил показанията на дрегера, той отказал да даде кръвна проба.

От 2005 г. до август тази година на подсъдимия са били съставени общо 20 акта и 15 фиша на извършени многобройни нарушения от всякакъв вид по Закона за движение по пътищата. Налагани са му наказания глоба от 2000 лева и е бил лишаван от право да шофира 2 години заради отказ да бъде тестван за алкохол, както и за непредставяне на шофьорска книжка.

Предстои делото да бъде насрочено за разглеждане в Търговищкия окръжен съд.