Съдят по бързата процедура 17-годишния ученик за бой над учител и хулиганствов Професионална Селскостопанска гимназия - в град Садово. Районна прокуратура-Асеновград внесе обвинителен акт по бързо производство спрямо 17-годишния А.Г., съобщиха от държавното обвинение.

Ученици биха с кол учител в Садово
Обновена

Ученици биха с кол учител в Садово

Синдикатът настоява за затвор за виновния ученик

Младежът нападнал учител в Професионална Селскостопанска гимназия - в град Садово. След побоя учителят има мозъчно сътресение. Ученикът се опитал да набие и учителите А.В. и колежката му М.Д. 17-годишният ученик псувал и се заканвал по адрес на своите възпитатели.

На 19 септември 2017 г., в гр. Садово, учителят А.В. и колежката му М.Д. била на работа в ПССГ-гр. Садово. Около 11.20 часа, по време на четвъртия час, М.Д. преподавала в кабинета на първия етаж.
Тогава обвиняемият А.Г., който бил извън стаята, започнал да отваря и след това със сила да затваря вратата на същия кабинет. Той на висок глас отправял обидни и нецензурни реплики и заплахи. Наблизо имало и други ученици. М.Д. излязла от кабинета, за да провери какво става и в този момент обвиняемият отправил към нея предизвикателни реплики и се опитал да я удари с ръце.

Прокуратурата обвини ученика, пребил учител в Садово

Прокуратурата обвини ученика, пребил учител в Садово

Доброволно е предаден и дървеният кол, с който пребили учителя

Уплашена, тя потърсила помощ от своя колежка. По същото време в друг кабинет преподавал учителят А.В. Той излязъл на коридора, за да види какво се случва. Тогава обвиняемият А.Г. с висок тон му наредил да се прибира обратно в кабинета и казал, че никой не може да го накара да посещава учебните часове или да прави, каквото и да е друго.

Ученикът, който би учител в Садово, остава в ареста

Ученикът, който би учител в Садово, остава в ареста

17-годишният АтанасГеоргиев е признал,

Тези негови думи били придружени отново с обидни, нецензурни и заплашителни реплики. Наоколо се намирали учители и ученици, които останали изключително възмутени от неговото поведение. В един момент обвиняемият А.Г. отправил към учителя А.В. репликата: "сега ще видиш какво ще стане" и бягайки напуснал сградата на училището. Върнал се с дървен клон в ръка, който бил с дължина около 160 см и дебелина около 3 см. Насочил се рязко към учителя, като блъскал учениците и учителите по пътя си. Неколкократно посягал и удрял учителя А.В., който впоследствие бил откаран в болница.

"Натопиха и мен", оплака се едно от задържаните за побоя в Садово деца

"Натопиха и мен", оплака се едно от задържаните за побоя в Садово деца

Според момчетата учителят бил виновен - обиждал ги и се заяждал

По време на ударите 17-годишният ученик отправял на висок глас обиди и заплахи. Обвиняемият А.Г. избягал от сградата, като по-късно е бил открит и арестуван.

В срока на разследването по бързото производство са били разпитани свидетели, извършени експертизи, направени огледи на веществени доказателства, приложени документи и Районна прокуратура-Асеновград е внесла обвинителен акт в съда.
Спрямо обвиняемия А.Г. е взета мярка за неотклонение "задържане под стража" на 23 септември 2017 г.

Предстои делото да бъде насрочено за разглеждане от Районен съд-Асеновград.