850 автомобила и 950 души са проверени от служителите на реда в рамките на специализираната проверка в София, която тече от десет дни за „нулева толерантност към противообществените прояви и арогантното поведение на пътя”.

4 от проверените автомобили са били със затъмнени стъкла – което е забранено от закона. При един от автомобилите е имало установена интервенция върху рамата.

Целта на проверките е превантивна и тя бе обявена в края на миналия месец след среща на ръководителите на силовите структури и главния прокурор по повод зачестилите хулигански прояви. По-конкретно случаят – повод стана побоя, който нанесоха охранители на младо семейство на „Околовръстното шосе”.

Проверките се провеждат на различни места в София, като бе обявено, че специално внимание ще се обърне на нощните заведения, както и на ескортиращите коли.

От проверените 950 души, 51 са с криминални регистрации. От тях 19 са отведени в районни полицейски управления за проверка на съпричастност към извършени различни криминални деяния.

Задържаха Ивайло Борисов-Ториното

Задържаха Ивайло Борисов-Ториното

Арестът му е част от полицейските мерки, разпоредени от МВР

За 73-ма от проверените е установено, че носят огнестрелно оръжие, предстоят проверки дали оръжието е законнопритежавано и дали са валидни съответните разрешителни за неговото носене.

В хода на операцията, снощи са задържани трима мъже, в чийто автомобил са намерени наркотични вещества, 2 мачете и сгъваеми палки. Наркотици са открити у още един мъж, станал обект на проверка.