Върховната касационна прокуратурата уведомява тази сутрин, че вече е постъпила искана информация от НАП по списъка с 19-те лица на премиера Кирил Петков.

Информацията от Централното управление на НАП е в обем от 7 страници, уточняват от ВКП. Информацията е подадена от Приходната агенция вчера, 22 февруари. Обемът от отделни страници бе посочен вчера на фона на 588 страници медийни публикации, дадени на прокуратурата от премиера Кирил Петков.

От прокуратурата уверяват, че за последващите действия в хода на проверката по реда на чл. 145 ЗСВ, както и за резултатите от нея, българската общественост ще бъде своевременно информирана.

Прокуратурата върна топката: Търси информация от МВР по списъка Петков

Прокуратурата върна топката: Търси информация от МВР по списъка Петков

Петков не бил представил други данни освен медийни публикации

Припомняме, че вчера от прокуратурата с прессъобщение информираха, че от МВР са им предоставени 6 страници, а от ДАНС 8 страници. Не се уточняваше какъв обем е информацията, предоставена от Комисията за противодействие на корупцията.

От прокуратурата посочиха още, че очакват изисканата информация от ГДБОП-МВР.

Липсата на каквато и да е информация за част от лицата означава, че МВР "не са предприели необходимите по закон действия по разкриване на евентуално извършени престъпления от лицата, посочени от г-н Кирил Петков", се посочваше във вчерашното прессъобщение.

Няма никакви данни за част от списъка "Петков" и прокуратурата пита какво е правило МВР?

Няма никакви данни за част от списъка "Петков" и прокуратурата пита какво е правило МВР?

Прокуратурата не разполага с никаква информация за част от лицата