"Нищо не мога да коментирам. На другия ден разбрах какво е станало през нощта". Това каза пред Нова телевизия съпругата на задържания доктор Иван Димитров, обвинен за убийството на Георги Джевизов, по прякор - Жоро Плъха.

Откриха труп върху капак на кола в Пловдив
Обновена

Откриха труп върху капак на кола в Пловдив

Мъжът имал прободни рани

Жулиета обясни, че сутринта са се чули със съпруга й - д-р Иван Димитров. Той казал, че ще отиде на работа и ще се чуят по-късно през деня. След това тя го потърсила, но той не вдигнал телефона. Жената видяла полицаите.

Запитана за предишните влизания в дома им, тя обясни, че няма задържани. Опити (за влизане в дома им - б.р.) знам, че е имало. Не съм чула и разбрала и тези пъти, когато е станало това, каза Жулиета Димитрова.

Протест в Пловдив в защита на арестувания доктор

Протест в Пловдив в защита на арестувания доктор

Докторът е задържан за убийството на Жоро Плъха

Децата им са момичета на 6 години и на 2 години и половина. "Нищо не знаят, старая се да не разбират", каза майката, която пази децата им да не бъдат притеснявани.

"Аз не знам съпругът ми да има оръжие, не ме е информирал, не знам да притежава оръжие. Човекът, който съм видяла по сайтовете, не го познавам, не съм го виждала. Работили са в къщи хора, но този не съм го виждала", каза Жулиета.

Тя на няколко пъти повтори, че не познава закона в детайли, но доколкото е наясно, смята, че съпругът й се е защитавал. "Смятам, че всеки трябва да има право да защити семейството си, имуществото си", каза Жулиета Димитрова. "Смятам, че когато те нападнат в дома ти, трябва да имаш право да се защитиш. Смятам, че трябва да имаш право да се защитиш", повтори тя.

"Виждам, че хората са в негова подкрепа. И аз го подкрепям. Не влизам в социалните мрежи. Нямаме профили в социалните мрежи и не знам какво къде е", обясни съпругата на д-р Иван Димитров.

Тя обясни, че съпругът й никога не е отказал помощ. Понякога са се проваляли плановете им заради поискана помощ за болен пациент.

Пред Нова телевизия застана и силен мъж на средна възраст, представил се за Митко Митев - приятел на семейството. "Доста близък съм до семейството, контактувам. Докторът е нормален човек, не би предприел крайни мерки, ако не е нападнат", обясни Митев.

Той заяви, че "най-нормалното нещо е да искат промяна в закона, вижте в Северна България какво се случва. Да променят закона".

По непотвърдена информация оръжието е било на втория крадец, който бил в къщата, но не е задържан.