Мобилна минибензиностанция и към 52 600 къса цигари са открити в автобаза в северната промишлена зона на Бургас, съобщават от пресцентъра на МВР.

Операцията е осъществена на 7 април, като от полицията съобщават за нея днес. Служители на „Икономическа полиция” и техни колеги от Пето Районно управление проверили лек автомобил „Сеат Ибиза” с бургаска регистрация. Колата била шофирана от 44-годишна бургазлийка. 51-годишният й съпруг също пътувал с нея. В багажника на колата униформените открили и иззели 15 000 къса цигари без акцизен бандерол, а на задната седалка - още 5000 къса цигари, също без бандерол.

Впоследствие полицаите претърсили и в района на стопанисвана от бургазлията автобаза в Северната промишлена зона на града пътя за кв. „Лозово”. Там те открили още 32 580 къса контрабандни цигари от различни марки и 10 пакета нарязан тютюн, отново без бандерол. 

На мястото била установена и мобилна минибензиностанция. В съдове с различна вместимост били съхранявани 1150 литра дизелово гориво и 135 литра бензин. Те били свързани към измервателни уреди за зареждане – пистолети и броячи.

Двамата съпрузи са задържани за срок до 24 часа. Бургазлията е глобен с акт на митница Бургас.