В Софийския градски съд (СГС) са внесени за одобрение 17 протокола за претърсвания на адреси, свързани със задържаните при вчерашната акция на ДАНС и Антикорупционната комисия, информира БНР. Одобрението е поискано след извършването на претърсванията, защото действията по разследването са започнали в условията на неотложност. То се води срещу организирана престъпна група, извършвала контрабанда, пране на пари, подкуп и длъжностни престъпления.

Общо седем души са задържани по първото дело на новата антикорупционна комисия, сред които директорът Агенция "Митници" Петя Банкова и заместникът й Людмил Маринов.

Арестът на Петя Банкова - все още странен за премиера

Арестът на Петя Банкова - все още странен за премиера

Част от проблема са институции, които действат за себе си и няма координация между тях

От прокуратурата неофициално са съобщили за националното радио, че при претърсванията на адреси в София и Хасково са иззети документи, компютри, големи суми пари и бяло вещество, вероятно кокаин кокаин. В Пазарджишко пък са открити 1500 мастербокса цигари.

Предстои прокуратурата да прецени на кои от задържаните ще бъдат повдигнати обвинения.

Адвокат: Петя Банкова е била карана да мачка хора

Адвокат: Петя Банкова е била карана да мачка хора

Шефката на Агенция "Митници" не е задържана

По информация на bTV Софийската градска прокуратура ще повдигне обвинение за организирана престъпна група, научи bTV. За момента не е ясно колко от задържаните ще бъда обвинени. Прокуратурата ще поиска от съда на арестуваните да бъде наложена мярка за неотклонение "задържане под стража за 72 часа".