Съучениците на Йоан Матев, обвинен за убийството на 15-годишния Георги Игнатов в Борисовата градина, са го разпознали на видеозаписите. Съдебно заседание по делото за убийството на 15-годшния Георги продължи с разпит на свидетели. От всички призовани трима не се явиха.

Призованата Стефания Коларова, която лично не е познавала Йоан Матев, свидетелства, че повечето й съученици са "подмятали" твърдения, че бягащото момче от Борисовата градина прилича на съученика им.

Свидетели разпознали Йоан Матев на видеото на МВР

Свидетели разпознали Йоан Матев на видеото на МВР

Той бе задържан почти година и половина след убийството на Георги

Лично тя не е познавала Матев. Стефания е разговаряла за убийството със София Странджева, освен това се познава и с Лора Крашевска, приятелка на убития Георги Игнатов.

Лора също свидетелства в съдебна зала, като увери, че именно тя и позвъняла на спешния телефон и на родителите на Георги за инцидента.

И учителка по английски в училището на Йоан Матев, Велислава Гегова се яви в съдебната зала като свидетел. Тя заяви обаче, че изобщо не е разпознала Матев като момчето от видеото.

Йоан Матев излиза от ареста за три дни, за да бъде опериран

Йоан Матев излиза от ареста за три дни, за да бъде опериран

Братът на Йоан отказа да свидетелства срещу него

Дочула е обаче от ученици, че бягащото момче от снимките е Йоан. Преподавателят описа момчето като висок, строен, симпатичен и добре говорещ младеж. По думите й обаче като ученик, той е отказвал да работи в часовете по английски език, пускал е музика в тях и е говорил с другите ученици.

По време на заседанието майката на подсъдимия Йоан заяви пред съда, че не е била направена интервенцията на туморното образувание на подсъдимия в УМБАЛ "Св. Анна" в края на месец май, а вместо това им е бил препоръчан Медицинския институт на МВР.

Братът на Йоан Матев отказа да свидетелства срещу него
Обновена

Братът на Йоан Матев отказа да свидетелства срещу него

Показанията на Марсел Матев от досъдебното производство отпадат

Припомняме, Марсел Матев, братът на подсъдимия Йоан, се възползва от правото си да не свидетелства по делото на предишното съдебно заседание през май месец. Според информация на разследващите именно Марсел е завел полицията до доказателства по производството.

Тогава и съдът постанови, че подсъдимият може да излезе за три дни от ареста, в периода от 23 до 25 май, заради туморно образувание на левия крак. На днешното заседание стана ясно, че интервенцията не е извършена, тъй като затова е препоръчана МВР-болница.

Адвокатите на Йоан Матев искат процес при закрити врата

Адвокатите на Йоан Матев искат процес при закрити врата

Йоан Матев влезе в съдебната зала със закрито лице и нахлупена напред козирка на шапка

Припомняме, Йоан Матев е обвинен за убийството на 15-годишния Георги Игнатов в Борисовата градина през юни 2015 г.

Убийството на Георги беше извършено посред бял ден в парка, точно срещу бариерите на двора на БНР. Момчето е имало среща с приятели малко по-късно, а след като е бил намушкан е успял да се обади по телефона на приятелката си. Тя подала сигнала към тел. 112.

Невинен съм, това са пълни лъжи, настоя пред съда Йоан Матев
Обновена

Невинен съм, това са пълни лъжи, настоя пред съда Йоан Матев

Обвиненият за убийството на Георги в Борисовата градина остава в ареста

Дни след това на сайта си МВР беше публикуван видеоматериал, показващ как младеж бяга от района на престъплението. Полицията апелира към гражданите за съдействие за изясняване на самоличността на бягащия предполагаем извършител на убийството, тъй като дълго време убийството остана мистерия.

Йоан Матев беше задържан от полицията чак в началото на 2017 година - близо година и половина след престъплението. Според информацията, дадена от полицията, след престъплението Йоан Матев е променил изцяло външността си, включително е започнал и да тренира, за да натрупа маса.