Преследваният микробус не се е подчинил на полицейски сигнал. В резултат на започнатото преследване е ударен полицейски бус, който не е препречвал пътя на мигрантите. Това заяви на брифинг директорът на СДВР Калоян Милтенов.

По думите му удареният полицейски автомобил е изчаквал на безопасно място и е бил в готовност да се включи в преследването. Той подчерта, че служителите са били обезпечени с нужните средства, но не са разполагали с лента за принудително спиране на превозното средство.

Градският прокурор на София Илияна Кирилова посочи, че по случая е образувано досъдебно производство за ПТП и каналджийство. Тя подчерта, че делото е под надзора на Софийска градска прокуратура. Кирилова поясни, че разследването по случая е възложено на НСлС.

По думите и в момента се проверява от къде е преминал буса, разпитват се свидетели, чака се и преводача, за да бъдат разпитани и мигрантите. Тя уточни че мигрантите са 12 на брой и са от сирийски произход.

Прокурор Иво Илиев посочи, че трима полицаи са били в ударения бус. Буса се е движил с висока скорост и не е изпълнил полицейско нареждане, поясни той.

Тежко пострадал полицай при гонка заради мигранти край София
Обновена

Тежко пострадал полицай при гонка заради мигранти край София

Служителят на реда е с черепно-мозъчна травма и опасност за живота