Софийска градска прокуратура ще разгледа сигнала на Горица Грънчарова-Кожарева, подаден днес.

Както съобщават от държавното обвинение "с оглед на изложените твърдения и изискванията на НПК" предстои компетентната Софийска градска прокуратура да извърши проверка. Стандартният срок вероятно е три месеца, без изрично да се посочва това в прессъобщението.

Днес, след като излезе от "Дондуков" 2 с отказ от страна на държавния глава Румен Радев да издаде указ за назначаването на второто служебно правителство след това на Димитър Главчев, Горица Грънчарова-Кожарева обяви, че отива при и.ф. главен прокурор да подаде сигнал за "оказван й натиск" в хода на процедурата по сформиране на проект на служебно правителство.

"Сигналът съдържа данни, свързани с избора на служебни министри, които Горица Грънчарова-Кожарева е осъществила в периода от 9 до 19 август 2024 г.", посочват от прокуратурата.

Горица Грънчарова-Кожарева остави Калин Стоянов в МВР, Радев я върна

Горица Грънчарова-Кожарева остави Калин Стоянов в МВР, Радев я върна

Президентът няма да подпише указ и изборите се отлагат

Пред журналисти Горица Грънчарова-Кожарева заяви, че по изрична уговорка между Румен Радев и Рая Назарян тя е водила разговорите за служебното правителство в сградата на Народното събрание. Публично стана известно обаче, че лично и на крака отиде в МВР да разговаря за втори път с вътрешния министър Калин Стоянов. Друга така среща не е публично известно да е имало.

Председателят на ДПС Делян Пеевски миналата седмица обаче показа снимка на Александър Нейчев - с твърдението, че това е вторият касиер на Мистър Кеш, както нарича в последно време при нападките си президента Румен Радев.