Служители от Министерството на вътрешните работи отново излязоха на протест в подкрепа на Калин Стоянов пред сградата на ведомството, съобщава БНТ.

Малко преди 12:00 часа в МВР влезе номинираната за нов служебен премиер Горица Грънчарова-Кожарева, която е на среща с професионалното ръководство на ведомството и директорите на областните дирекции и СДВР. Тя бе посрещната от самия министър Стоянов и двамата бяха аплодирани от служителите на МВР.

Разговорът между кандидат - премиера с професионалистите е в рамките на намерението да бъде чуто мнението на експертите.

Припомняме, това е втора демонстрация в подкрепа на Калин Стоянов. В понеделник униформени и цивилни служители на Министерството на вътрешните работи отново се събраха на протест - този път до сградата на Народното събрание, където изразиха своята подкрепа за вътрешния министър.

Калин Стоянов усеща брутален политически натиск върху Горица Грънчарова

Калин Стоянов усеща брутален политически натиск върху Горица Грънчарова

И че няма да остане в следващия кабинет

Полицейските служители настояха за спокойствие и край на политическата интервенция.

В момента текат срещите на номинираната за следващ служебен премиер Горица Грънчарова-Кажарева, след като миналата седмица президентът е посочи от "домовата книга" за премиери. Самата Грънчарова-Кажарева не е посочила или дала знак за своя избор, като заяви, че срещи ще проведе с всички министри от правителството на Димитър Главчев, както и с други експерти. Въпросът кой да остане или застане начело на МВР обаче явно се очертава като възлов, след като и от ПП-ДБ заявиха, че ще наблюдават зорко какво се случва във ведомството предвид предстоящите седми избори.

Проф. Пламен Киров: Интригата в кабинета "Грънчарова" ще е МВР

Проф. Пламен Киров: Интригата в кабинета "Грънчарова" ще е МВР

Горица Грънчарова-Кожарева няма да се справи по-зле от мъжете, смята той