Ние нямаме политически чадър, затова са атаките срещу нас. Така единият от собствениците на фирма „Агромах" Методи Бачев коментира, цитиран от „24 часа”, акцията в офиси на фирмата. Той е убеден, че у нас работят фирми с политически протекции и други, които са силни и вършат качествена работа.

„Който ми покаже документ, че не сме внесли 14 млн. лв. ДДС, ще му дам лично половината сума”, обеща Бачев. Той е категоричен, че акцията е поръчка срещу фирмата. Методи Бачев твърди, че знае кои са поръчителите и им изпраща много поздрави. Засега обаче отказва да каже кои са те.

ГДБОП и прокуратурата удариха мастити строителни фирми

ГДБОП и прокуратурата удариха мастити строителни фирми

Служителка се опитала да бяга със сак с 1 млн. евро

По думите на Бачев никой не казвал, че имат 30-40 млн. лв. кредити за текущи обекти и купуване на нова техника.

Припомняме, че ГДБОП и прокуратурата разследват дейността на търговските дружества „Агромах“ ЕООД и „Пътища Пловдив“ АД - двете с основен предмет на дейност строителство. Двете дружества са регистрирали няколко свои дъщерни дружества, които участват като техни подизпълнители при изграждане на строителни обекти.

От прокуратурата са категорични, че е създадена схема за данъчна измама. С ползваното данъчно предимство от страна на големите строителни фирми, щетата за фиска за една година и половина е 14 млн. лева избегнат за внасяне ДДС, поясниха от държавното обвинение.

Около 3500 души работят в групата фирми на "Агромах". Бързото довършване на лот 4 на магистрала „Струма” бе поверено именно на въпросната фирма.