Прокуратурата е повдигнала обвинение на бившия шеф на ОДМВР - Добрич Веселин Колев за отправена закана с убийство срещу основен свидетел по аферата "Суджук гейт". Това съобщи Румяна Арнаудова - говорител на Главния прокурор.

Суджукгейт прескочи и в МВР - Добрич

Суджукгейт прескочи и в МВР - Добрич

Обвиняват бившия директор на полицията в Добрич за закана с убийство

Свидетелят за пореден път е заплашван с убийство от вече бившия шеф на МВР - Добрич. Колев и свидетелят са се срещнали случайно на улицата. Колев категорично му е заявил, че ще бъде убит ако още веднъж свидетелства срещу Живко Мартинов. Отношенията така ескалират, че основният свидетел започва да се страхува за живота си, но не е поискал изрична защита.

Събраните доказателства срещу Веселин Колев са за още две престъпления, извършени за периода 2015-2016 година, когато е бил още директор.

Депутатът Мартинов искал 4 т суджук за премиера Борисов
Обновена

Депутатът Мартинов искал 4 т суджук за премиера Борисов

Нито един суджук не е достигнал до министър-председателя, показва проверка

Едното от обвиненията е за това, че през 2015 гопдина е подбуждал три вещи лица да дадат невярно заключение, за да се оневини извършител на престъпление.

Другото обвинение е за деяние, извършено ноември 2015 година в Добрич. Тогава Колев си позволил, злоупотребявайки със служебното си положение, принуда на двама служители на "Пътна полиция". Доказано е с проверка, че те са спрели микробус, който не е притежавал документи. Трябвало да бъде съставен акт, но Колев се намесва и разпорежда да пропуснат лицето и да няма последствия.

Повдигнаха 6 обвинения срещу "мозъка" на аферата "суджук гейт"

Повдигнаха 6 обвинения срещу "мозъка" на аферата "суджук гейт"

Обвинена е и шефката на БАБХ-Добрич Розалина Брайкова