От Специализирано звено "Антикорупция" - СГП обвиняват бившия директор на полицията в Добрич Веселин Колев, съобщиха от МВР.

Той е ръководил Добричкото МВР в периода 17.04.2015 г. - 01.06.2016 г. Обвинен е за закана с убийство, принуда и склоняване на вещи лица да дадат невярно заключение. Доказателствата са събрани при разследването срещу бившия народен представител Живко Мартинов от Добрич.

Депутатът Мартинов искал 4 т суджук за премиера Борисов
Обновена

Депутатът Мартинов искал 4 т суджук за премиера Борисов

Нито един суджук не е достигнал до министър-председателя, показва проверка

Веселин Колев е обвинен за това, че на 19 септември 2017 г., в гр. Добрич, се заканил с убийство на Т. А. - основен свидетел по обвиненията срещу Живко Мартинов. Отправил му нецензурни думи и го заплашил, че ще го убие, ако отново свидетелства срещу Мартинов.

Веселин Колев насочил пръст към свидетеля, имитирайки насочен пистолет и му отправил заплашителни жестове. Това заканване е могло да възбуди основателен страх за осъществяването му.

Повдигнаха 6 обвинения срещу "мозъка" на аферата "суджук гейт"

Повдигнаха 6 обвинения срещу "мозъка" на аферата "суджук гейт"

Обвинена е и шефката на БАБХ-Добрич Розалина Брайкова

На Колев е предявено обвинение и за това, че е принудил двама - автоконтрольори в сектор "Пътна полиция" при ОДМВР - Добрич, да извършат нещо противно на волята им.

Уволниха началника на БАБХ Добрич заради "суджук гейт"

Уволниха началника на БАБХ Добрич заради "суджук гейт"

Временно изпълняващ длъжността е Даниел Денев

Злоупотребявайки с властта си на Директор на ОДМВР - Добрич, Колев е принудил автоконтрольорите да не санкционират водач на микробус за извършено нарушение по Закона за движение по пътищата и да не му съставят акт или фиш, а да го освободят без последствия, въпреки, че водачът на микробуса не е представил необходимите документи.

В хода на разследването са събрани доказателства и за това, че през 2015 г. Веселин Колев е подбуждал три вещи лица да дадат невярно заключение. Този случай е особено тежък, пишат от СГП. Трите вещи лица са били назначени от Окръжен съд - Добрич, за да изготвят тройна трасологична експертиза по наказателно производство за причиняване на смърт по непредпазливост при управление на МПС.

На Колев е наложена мярка за неотклонение "Подписка".