Председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов заяви, че народният представител Живко Мартинов е напуснал партията по собствено желание. Цветанов увери, че още утре в Народното събрание ще се гласува освобождаването на Мартинов.

Борисов подменя ръководството на ГЕРБ-Добрич

Борисов подменя ръководството на ГЕРБ-Добрич

Заради 4-те тона суджук

След като премиера Борисов нареди да бъдат освободени всички членове на областното ръководство на ПП ГЕРБ - Добрич, в областния град Цветанов обяви и новия ръководител на ГЕРБ за областта- депутата Пламен Манушев. За общински ръководител e определен Красимир Николов. "За да има приемственост запазваме общинските ръководители на общините в областта", обясни Цветанов.

Свидетели по аферата със суджука са подложени на натиск

Свидетели по аферата със суджука са подложени на натиск

Разпитват ги при засилени мерки за сигурност, а прокуратурата обещава, че ще ги защити

До смяната на ръководството на партията в Добрич и напускането на народния представител Живко Мартинов се стигна, след като на 21 юли, петък, главният прокурор Сотир Цацаров поиска снемане на имунитета на Мартинов. Депутатът поискал от местен търговец 4 тона суджук с еленско месо лично за премиера Борисов. Няколко часа след това Мартинов се отказа от имунитета си, а Борисов разпореди освобождаването на членовете на областното ръководство на партията в града.

Депутатът Мартинов искал 4 т суджук за премиера Борисов
Обновена

Депутатът Мартинов искал 4 т суджук за премиера Борисов

Нито един суджук не е достигнал до министър-председателя, показва проверка

Цветанов посочи и че най-слабият резултат на партията на местните, а след това и на президентските избори е бил именно в област и град Добрич, следователно временното ръководство трябвало да "работи за възраждането на организацията... за да започнем да се готвим за предстоящите местни избори".