Главният прокурор Сотир Цацаров внесе в Народното събрание искане за снемане имунитета на народния представител от ГЕРБ Живко Мартинов, съобщиха от прокуратурата.

Искането се основава на данни, събрани лично от прокурор от Специализирано звено "Антикорупция" - СГП и потвърдени от проверка, извършена от Държавна агенция "Национална сигурност", пишат лаконично в съобщението от държавното обвинение.

Припомняме, от началото на 44-то народно събрание беше поискани имунитета на депутата от БСП Манол Генов - за купуване на гласове, на лидера и двама народни представители от партия "Воля" - Веселин Марешки, Пламен Христов и Кръстина Таскова - за разследване за рекет.

Освен на тях, от прокуратурата бе поискан имунитета на депутата от ДПС Димитър Аврамов за търговия с влияние, на колегата му от ГЕРБ Димитър Гамишев - за блъснат и убит човек.

По-рано бе поискан имунитета на депутата от ГЕРБ Делян Добрев във връзка с делото за АЕЦ "Белене" и той се отказа сам от възможността си за недосегаемост. Депутатът от БСП Светла Бъчварова също се отказа от имунитета си за разследване във връзка с дело за сделка на Селскостопанската академия по времето, когато тя беше неин председател.