Депутатът от ГЕРБ Живко Мартинов се отказа от имунитета си. "Има група хора, които от няколко месеца пишат жалби срещу мен", заяви той пред представителите на медиите в кулоарите на парламента.

Цацаров иска имунитета на депутат от ГЕРБ
Обновена

Цацаров иска имунитета на депутат от ГЕРБ

Живко Мартинов е проверен от ДАНС

Припомняме, по-рано днес главният прокурор поиска имунитета на Мартинов. Според депутата, сигналите идвали от хора от левия спектър от Добрич, които имали неприязън към него.

С част от тези хора, Мартинов се съдел. Друга част пък му дължали пари, защото той давал имоти под наем. Жалба срещу него била пусната в ДАНС. Депутатът е дал обяснение пред родното ФБР.

Агентите не знаели за взаимоотношенията му с червените в Добрич. Той дори им предоставил документи, според които привърженици на левите идеи му дължат големи суми.

Припомняме, от началото на 44-то народно събрание беше поискани имунитета на депутата от БСП Манол Генов - за купуване на гласове, на лидера и двама народни представители от партия "Воля" - Веселин Марешки, Пламен Христов и Кръстина Таскова - за разследване за рекет.

Освен на тях, от прокуратурата бе поискан имунитета на депутата от ДПС Димитър Аврамов за търговия с влияние, на колегата му от ГЕРБ Димитър Гамишев - за блъснат и убит човек.

По-рано бе поискан имунитета на депутата от ГЕРБ Делян Добрев във връзка с делото за АЕЦ "Белене" и той се отказа сам от възможността си за недосегаемост. Депутатът от БСП Светла Бъчварова също се отказа от имунитета си за разследване във връзка с дело за сделка на Селскостопанската академия по времето, когато тя беше неин председател.