Прокурори от спецзвеното "Aнтикорупция" и глaвнaтa прокурaтурa рaзговaрят със свидетели по така наречената афера със суджука, съобщава БТВ.

Има засилени мерки за сигурност заради натиск върху свидетелите, а прокуратурата обещава защита на хората, които съдействат на разследването, обявява говорителят на прокуратурата Румяна Арнаудова, която също е в Добрич. Според обвинението всички, които досега са оказвали съдействие на разследването, са заплашвани и подложени на натиск.

Според обвинението, разпитите в Добрич ще продължат поне три дни.

Припомняме, че герберът Живко Мартинов искал от местен търговец 4 тона суджук с еленско месо на стойност 45 хиляди лева. Суджукът той поискал лично за министър-председателя Бойко Борисов.

Депутатът Мартинов искал 4 т суджук за премиера Борисов
Обновена

Депутатът Мартинов искал 4 т суджук за премиера Борисов

Нито един суджук не е достигнал до министър-председателя, показва проверка

Главният прокурор Сотир Цацаров обясни, че в четири случая Живко Мартинов е поискал от въпросния търговец, който е собственик на магазин, на месопреработвателен цех и на други търговски дейности, да му бъде предаден по един тон суджук.

"Общо 4 000 килограма суджук, 60 килограма телешка пастърма и филе "Елена". Колкото и смехотворно да звучи това, въпросният суджук предоставян на четири пъти по един тон е на обща стойност 45 хиляди лева. Доколкото е видно от материалите по проверката е изготвен по специална рецепта, която включва и еленско месо и по думите на народния представител, е предназначен лично за министър-председателя", посочи Цацаров.

Борисов подменя ръководството на ГЕРБ-Добрич

Борисов подменя ръководството на ГЕРБ-Добрич

Заради 4-те тона суджук

Премиерът и председател на ГЕРБ Бойко Борисов разпореди да бъдат освободени всички членове на областното ръководство на ПП ГЕРБ - Добрич, съобщиха от ГЕРБ.